زبان هویت یک شخص و نماد هر قوم و ملت است

اولین همایش ملی زبان ، فرهنگ و ادبیات بختیاری با حضور جمعی ازپژوهشگران ، محققان، صاحب نظران ، دانشجویان  و همچنین چهره ماندگار فرهنگ و ادب  کشور دکتر میر جلال الدین کزازی به میزبانی دانشگاه پیام نور استان چهارمحال و بختیاری برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه پیام نور استان چهارمحال و بختیاری ، در آیین گشایش این همایش دکتر علیرضا آبرود سرپرست دانشگاه پیام نور استان چهارمحال و بختیاری ضمن خیر مقدم خدمت حاضرین با بیان اینکه زبان هویت یک شخص و نماد هر قوم و ملت است اظهار کرد : زبان بازتاب دهنده آداب رسوم و باورهای یک قوم و ملت و در عین حال محملی برای انتقال این ارزش ها و باورها از نسلی به نسل دیگر می باشد.

وی بیان کرد این همایش نخستین همایش آکادمیک و دانشگاهی در سطح ملی است که در  استان چهارمحال و بختیاری به میزبانی دانشگاه پیام‌نور استان برگزار گردید  و سعی برآن شد که به  تمام بخشهای حوزه هنر، فرهنگ و ادبیات بختیاری پرداخته شود.

سرپرست دانشگاه پیام نور استان چهارمحال و بختیاری و رئیس همایش افزود: بنابر این ضرورت و نقش مهم و مؤثر زبان بختیاری  در پشتیبانی و حمایت از زبان فارسی ( به عنوان زبان ملی کشور ) در این همایش علمی به بررسی  نقش زبان ، فرهنگ و ادبیات بختیاری در جامعه و تعالی زبان و فرهنگ ملی با تاکید بر ضرورت و اهمیت باز اندیشی و نقش مهم معرفی هویت زبان و فرهنگ در محورهای بیست گانه مورد بررسی قرار گرفت.

دکتر آبرود ایجاد بستر لازم برای تبادل نظر و انتشار تحقیقات و پژوهش ها در این حوزه را از اهداف برگزاری این همایش ملی عنوان کرد و گفت: زمان ارسال مقالات به این همایش از بهمن سال گذشته تا اوایل اردیبهشت امسال  بوده است که در این مدت 165مقاله از استان های خراسان رضوی، اردبیل، تهران، کردستان، خوزستان ، لرستان و چهارمحال و بختیاری به دبیرخانه همایش ارسال شد.

در ادامه : دکتر میرجلال الدین کزازی پژوهشگر برجسته ایرانی در زبان و ادبیات فارسی با بیان اینکه ایران بهشت زبان‌شناسی تاریخی است، بیان کرد : زبان پایدارترین و ماندگارترین نماد فرهنگی در جوامع است  و نباید از این نکته غافل شد که زبان، به عنوان زنده ترین و پویاترین نماد فرهنگی دائما درحال تغییر است.

وی با بیان اینکه هر قومی که شاهنامه را گرامی بدارد ایران را گرامی داشته است، افزود: پیوند با شاهنامه در فرهنگ، زبان و ادبیات قوم بختیاری از دیگر ویژگی های ممتاز این قوم به شمار می رود.

 ایشان با اشاره به اینکه هر زبانی دروازه‌ای به جهانی دیگر است، تصریح کرد: یادگیری هر زبان پنجره ای است برای تماشای دنیای جدید و مرگ هر کلمه مساوی با نابودی فرهنگ و تمدن در آن ملت .

یادآور می شود  اولین همایش ملی زبان  ، فرهنگ و ادبیات بختیاری در روز چهارشنبه 19 اردیبهشت ماه  در مجتمع فرهنگی تفریحی لاله شهرکرد  با معرفی مقالات برتر به کار خود  پایان داد.

 
امتیاز دهی
 
 

بيشتر